How institutional networks are preparing for Bitcoin integration

Het volgende is een gastpost van Shane Neagle, hoofdredacteur van The Tokenist.

Een half jaar na de lancering van Bitcoin ETF’s kunnen we met zekerheid zeggen dat ze de meest succesvolle ETF-lancering in de geschiedenis zijn geweest, met een volume van $309,53 miljard. Net op de eerste handelsdag haalden spotverhandelde Bitcoin ETF’s $4 miljard binnen, waarmee de vorige recordhouder, Gold ETF (GLD), werd verpletterd. Het duurde drie dagen voordat de instroom van $1 miljard werd overtroffen.

Dit is des te indrukwekkender omdat Bitcoin een nieuw bezit is vergeleken met oud goud. De trend wijst er duidelijk op dat Bitcoin beter geschikt is voor het beoogde doel in het digitale tijdperk. Maar wat is dat doel?

BlackRock’s hoofd Thematische en Actieve ETF’s, Jaap Jacobs, merkte onlangs op dat Bitcoin een “potentiële afdekking tegen geopolitieke en monetaire risico’s” is. Inmiddels zijn de meeste mensen zich ervan bewust dat het vermogen van centrale banken om met de geldhoeveelheid te knoeien veel morele risico’s met zich meebrengt, van recordbrekende begrotingstekorten tot inflatie als een extra belastinglaag om die wilde uitgavengolf te dekken.

Goud is minder geschikt om dat vermogen tegen te gaan, omdat het fysiek is, in beslag kan worden genomen en niet echt beperkt is. Omdat Bitcoin een tiende van de omvang van de goudmarkt is, is de prijs ervan volatieler, maar is het ook een aantrekkelijkere winstmachine.

Welke stappen zijn er nodig om ervoor te zorgen dat de trend zich voortzet, nu Bitcoin ETF’s de toegang tot spannender digitaal goud hebben vereenvoudigd en geïnstitutionaliseerd?

Zorgen voor netwerkbetrouwbaarheid

Dankzij zijn proof-of-werk (PoW) consensusmechanisme, Bitcoin heeft een tweeledig karakter. Het is een digitaal bezit dat verankerd is in de fysieke realiteit van energie en hardware. Deze onderliggende basis geeft Bitcoin zijn waarde als gedecentraliseerd tegenwicht voor centraal bankieren.

Op hun beurt moeten de componenten van die basis, het Bitcoin-netwerk, opschalen om de institutionele instroom voort te zetten. Momenteel handelt het Bitcoin-netwerk rond 412k transacties per dag, bijna een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. Hoewel de gemiddelde transactiekosten schommelen afhankelijk van de netwerkbelasting, bedragen deze zelden meer dan $ 5 per transactie.

Tegelijkertijd moeten hun netwerken worden geschaald om ervoor te zorgen dat het Bitcoin-netwerk een grotere belasting van instellingen aankan. Om hun stabiliteit en robuustheid te vergroten, moeten ze meerdere netwerkcomponenten aanpakken, van software en servers tot hardware en internetverbinding.

Schaalbare Blockchain-oplossingen

Net zoals IBM een belangrijke bijdrage leverde aan de ontwikkeling van de huidige grote taalmodellen (LLM), maakte het oude computerbedrijf ook een sterk pleidooi voor blockchain-schaling met IBM Blockchain. Dit onveranderlijke grootboek is gebaseerd op een open-source Hyperledger Fabric-framework met een complete set tools voor het bouwen van blockchain-platforms.

See also  Cathie Wood doubles down on $1.5 million Bitcoin as institutional exposure looms

Een dergelijk raamwerk zou kunnen communiceren met het Bitcoin-ecosysteem via atomaire swaps, zoals virtuele kluizen met getimede slimme contracten. Op dezelfde manier heeft Visa een experimenteel Universal Payment Channel (UPC)-framework voorgesteld als een hub voor interoperabiliteit van blockchain-netwerken. Internationaal banknetwerk SWIFT was al voltooid de tweede testfase voor het vermogen tot atomaire nederzettingen.

Als we uitzoomen, ontstaat er een beeld van blockchain-oplossingen op bedrijfsniveau voor instellingen, die onderling verbonden zijn met internationale hubs en bemiddelen met instellingen die de blootstelling aan Bitcoin afhandelen, zoals Coinbase.

Betrouwbare servers

Het aandrijven van schaalbare blockchain-oplossingen komt in de vorm van hardware. Dit kunnen interne servers zijn, via op maat gemaakte oplossingen aangeboden door Broadcom, of worden overgebracht naar externe opties zoals het Canton Network.

Als gedecentraliseerde infrastructuur is het Canton Network een netwerk van netwerken, voortbouwend op de slimme contracttaal en microservicesarchitectuur van Daml. Met dit laatste kan elke aangesloten service een eigen server hebben, uitbreidbaar met meer CPU’s en opslag.

Met behulp van atomaire nederzettingen maakt het Canton Network real-time afwikkeling mogelijk via verschillende blockchain-apps. Door diensten aan dergelijke netwerken uit te besteden, kunnen bedrijven en instellingen zich concentreren op kernfuncties in plaats van op het beheer van de IT-infrastructuur, inclusief het onderhoud van CPU’s. speciale GPU-hosting om te diversifiëren naar AI-ondersteuning en andere essentiële hardware.

Internetverbinding

Knooppunten in elk blockchain-netwerk moeten continu communiceren om transacties te valideren en verrekeningen uit te voeren door ze toe te voegen als het volgende blok aan het blockchain-grootboek. Met andere woorden: internetconnectiviteit impliceert noodzakelijkerwijs redundantie en failover-strategieën.

Toen Solana bijvoorbeeld problemen ondervond met netwerkuitval, huurde medeoprichter Anatoly Yakovenko Jump Crypto in om Vuurdanser als secundaire netwerkvalidatorclient om de netwerkdoorvoer en stabiliteit te versterken.

Met bredere oplossingen zoals het Canton Network, dat steun geniet van de Big Tech en de Big Bank, zijn redundanties, multi-channels, back-upsystemen en load-balancing al in de DLT-cake ingebakken.

Verbetering van de netwerkprestaties

Het is inherent aan alle typen computernetwerken dat er sprake is van een zekere mate van pakketverlies en jitter. Pakketverlies kan optreden als gevolg van een overweldigende vraag, waardoor congestie, netwerkinterferentie, defecte software of hardware en gegevensbeschadiging op harde schijven ontstaan.

Transmission Control Protocols (TCP) pakken pakketverliezen aan door gegevens opnieuw te verzenden, wat vertragingen veroorzaakt, of door Forward Error Correction (FEC), die redundante gegevens aan pakketten toevoegt, waardoor hertransmissie niet meer nodig is. De Bitcoin-relaisnetwerk gebruikt hiervoor FEC, net als het Blockstream Satellite-netwerk, als een alternatieve manier om Bitcoin-blockchaingegevens te ontvangen.

Wat jitter betreft, kunnen bepaalde datapakketten met verschillende intervallen arriveren. Wanneer deze jitter optreedt, komen de pakketten in verschillende volgorde terecht, waardoor de datastroom wordt verstoord. Het jitterprobleem wordt doorgaans afgehandeld met buffers die gestreamde pakketten tijdelijk opslaan om ervoor te zorgen dat de bestelling correct arriveert.

See also  SubQuery Empowers Bitcoin Layer 2 Development on BVM Network

Een andere manier om jitter aan te pakken is het introduceren van Quality of Service (QoS)-netwerkconfiguraties die prioriteit geven aan kritiek verkeer. Dit kan ook worden toegepast om pakketverlies te verminderen. Netwerkontwerp zelf is een grote factor bij het verminderen van jitter door ervoor te zorgen dat het netwerk zo min mogelijk hops heeft.

Het Bitcoin-netwerk profiteert van het gedecentraliseerde ontwerp omdat elke transactie meerdere bevestigingen vereist. Als er jitter optreedt, compenseren latere bevestigingen de vertragingen. Het belangrijkste is dat het Bitcoin-mainnet een automatische aanpassing heeft moeilijkheidsmechanisme waardoor de gemiddelde bloktijd op 10 minuten blijft.

In de praktijk komt het beheer van het datapakketverlies en de jitter van het netwerk terecht bij on-site versus ISP-oplossingen.

On-site versus ISP-oplossingen

On-site oplossingen vereisen dat organisaties hun IT-infrastructuur beheren. Hoewel dit instellingen volledige controle geeft, inclusief naleving van wettelijke gegevens en een snellere reactie van het personeel, zijn de initiële kosten voor hardware en opslag aanzienlijk hoger.

Aan de andere kant zijn door ISP’s gehoste oplossingen gemakkelijker te schalen, omdat gespecialiseerde bedrijven waarschijnlijk goed geoliede machines zijn die zowel het onderhoud als de uptime van het netwerk verzorgen. Voor de klant vereist dit een betrouwbare internetverbinding en de selectie van de beste gegevens over pakketverlies en jitter.

Een voorbeeld: Amazon Web Services (AWS) biedt klanten een Global Accelerator-tool om de netwerkprestaties te verbeteren en in evenwicht te brengen. Naast Amazon Managed Blockchain en Quantum Ledger Database (QLDB) zorgden dergelijke diensten ervoor dat AWS een van de infrastructuurpijlers van de blockchain-ruimte werd.

Wat de ISP’s zelf betreft, zij zijn doorgaans minder enthousiast over hun statistieken over jitter/pakketverlies, omdat zij afhankelijk zijn van verschillende factoren. Daartoe zijn er veel tools om netwerklatentie, pakketverlies en jitter bij te houden, zoals PingPlotter.

Jack Dorsey’s Block (voorheen Square) koos ervoor om zijn eigen Bitcoin-mijnnetwerk te bouwen, gebruikmakend van zijn eigen Bitcoin-mijnnetwerk 3 nm-chipontwerp, waarschijnlijk gebouwd door TSMC-gieterijen. Met een intern, open-source mining-hashboard, dat compatibel is met Raspberry Pi-controllers, gaat Block nieuwe standaarden opzetten voor het Bitcoin-ecosysteem.

Het andere stukje van de schaalbaarheidspuzzel van Bitcoin draait om energie.

Duurzame energieoplossingen

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin digitale energie is, of beter nog, tokenized energie. Uiteindelijk onderscheidt Bitcoin’s proof-of-work het van duizenden copypasta-cryptocurrencies, waardoor het vrijwel onaantastbaar wordt vanuit het oogpunt van netwerkbeveiliging. En dat consensusalgoritme oefent energie uit, zoals verwacht van elk werk.

Maar hoeveel en wat voor energie? Het energieverbruik van Bitcoin wordt vaak vergeleken met de voetafdruk van een land, zoals Nederland of Argentinië. Het is voldoende hoog voor Greenpeace om op te roepen tot een campagne om Bitcoin te veranderen van proof-of-work naar proof-of-stake.

Toch zou Greenpeace zelf een dergelijke verschuiving kunnen lanceren, aangezien de open source-code van Bitcoin voor iedereen beschikbaar is. Het probleem is dat een dergelijke aanpassing zonder netwerk- en marktinteresse zinloos zou zijn.

See also  Crypto Trader Says Bitcoin Potentially Forming a Bullish Setup, Updates Outlook on Solana and Polygon

Ondertussen haalt meer dan 50% van het Bitcoin-netwerk stroom uit hernieuwbare bronnen. Volgens het onderzoek van Daniel Batten via Batcoinz is het grootste deel afkomstig van waterkracht, wind, zonne-energie en kernenergie.

Niet alleen betrad Bitcoin het groene meerderheidsgebied, maar het werd ook erkend als een belangrijk ingrediënt bij het balanceren van energienetwerken. De Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) betaalt namelijk grote Bitcoin-mijnbedrijven, zoals Bitdeer en Oproerplatformsom het elektriciteitsnet te stabiliseren tijdens abnormale omstandigheden zoals hittegolven.

Onlangs, op 13 juni, ERCOT aanbevolen dat Bitcoin-mijnbouw direct wordt geïntegreerd als een Controllable Load Resource (CLR) om de balans van het elektriciteitsnet te verbeteren. Bovendien is er een toenemende trend onder Bitcoin-mijnwerkers om afgefakkeld gas uit olieboringen te gebruiken. Anders verspild en verbrand, kan dit bijproduct worden opgevangen om Bitcoin-mijnbouwinstallaties van stroom te voorzien.

Nu BlackRock, de belangrijkste aanjager van het ESG-raamwerk, Bitcoin pusht, is dit een duidelijk signaal voor institutionele beleggers dat het ‘dirty Bitcoin’-verhaal achterhaald is.

Block moet zijn 100% op zonne-energie werkende mijnbouwfaciliteit in West-Texas nog onthullen. Meerdere Bitcoin-mijnbouwbedrijven, zoals Bitfarms, Iris Energy, TeraWulf en CleanSpark, zijn echter al overgestapt op een CO2-voetafdruk van bijna nul.

Nu kernenergie in het verschiet ligt als gevolg van de vraag naar AI-datacenters, mogen investeerders een nog grotere vergroening van de Bitcoin-activiteiten verwachten. En in de waarschijnlijkheid van De overwinning van Donald Trump bij de volgende presidentsverkiezingen zullen de zorgen over de duurzaamheid van Bitcoin verder verdwijnen.

Conclusie

In 2022 merkte Messari op dat goudwinning drie keer zoveel CO2-uitstoot veroorzaakt als Bitcoin. Sindsdien heeft Bitcoin zelfs nog beter gepresteerd dan de instroom van goud-ETF-kapitaal.

Het blijkt dat er grote waarde kan worden gevonden in een bezit waar op praktisch niveau niet mee kan worden geknoeid en dat door niemand wordt beheerd. In plaats daarvan wordt Bitcoin afgedwongen door ingenieuze cryptografie, waarbij code wordt gekoppeld aan hardware en energie.

Nu het kapitaal verdomd is gebroken en de toegang tot Bitcoin op hetzelfde niveau is gebracht als elk ander aandeel, is het een race naar nieuwe hoogtepunten en nieuwe dieptepunten. koop de dip. Voortbouwend op de ervaring van andere blockchain-netwerken en mijnbouwbedrijven is de technologie direct beschikbaar om gebruik te maken van dit groeiende ecosysteem.



Source link